Drone Fotografie 

Een goede dronepiloot maakt nog geen goede fotograaf en een goede fotograaf maakt nog geen goede dronepiloot. De combinatie van beide vaardigheden komt niet vaak voor, maar is wel essentieel voor het beste resultaat. Als ervaren professioneel fotograaf en dronepiloot zorg ik als geen ander voor de mooiste luchtfoto's. Maar wat maakt nou een goede drone foto en waar kan je deze nou voor gebruiken?
 

Toepassingen 

Luchtfoto's kunnen op allerlei manieren worden gebruikt. Voor tijdschriften en kranten, social media, bruiloften en andere particuliere fotoshoots of gewoon om bij je thuis aan de muur te hangen. In al deze toepassingen zie ik een uitdaging en zorg ik voor het mooiste resultaat. 

drone-fotografie-drone-piloot-roc-light-certificaat-professioneel-8.jpg

Creativiteit

Drones zijn uniek omdat ze je foto's letterlijk naar een hoger niveau tillen. De traditionele regels van fotografie zijn gemaakt om mee te experimenteren en dat geldt zeker voor drone fotografie. Unieke perspectieven, panorama's, lange sluitertijden, 360˚ foto's; allemaal mogelijkheden waardoor drone foto's een onuitwisbare indruk achterlaten.

Techniek

Hoe innovatief een drone ook is, het is toch anders fotograferen met een camera in je hand. Kennis van de techniek is dan ook erg belangrijk. Zo vraagt elke vlucht om een gedegen voorbereiding. Mag je daar vliegen? Zijn er obstakels in de buurt? Is de software van de drone up to date? Al deze aspecten, en meer, dragen bij aan het eindresultaat.

Apparatuur

Met alleen de drone ben je er als professioneel piloot nog niet. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welke drone de klus gaat doen. En zijn accessoires als polarisatie -en nd filters essentieel. En als al het beeldmateriaal is gecreëerd, hoe verwerk je deze en krijg je dit het beste bij de klant? Allemaal zaken waar je niet bij hoeft na te denken, dat doe ik wel voor je en geniet jij van het eindresultaat.